Kan man lave kaffe med beskidt vand?

Nej, det bliver ikke godt. Til kaffe skal man bruge rent vand – ligesom med suppe, tandbørstning, havregrød. Ja faktisk er det bedst med rent vand til det meste.

Derfor er det helt fantastisk, at Mercy Scouts er kommet ud i landsbyer med LifeStraws. De deler LifeStraws ud til familierne, så de kan få rent og sikker vand. Borte er bekymringer om tyfus, diarre, malaria og meget meget mere. Faktisk er det så stor en ting for familierne, at de kalder det for et mirakel, at Mercy Scouts deler LifeStraws ud.

Sejt! Men hvor kommer pengene fra?

Ja, de kommer faktisk fra blandt andet Spejderkaffe. For når du køber 1 pose Spejderkaffe, går der 10 kr til Mercy Scouts projekter i Uganda. Og for 10 kr kan 2 børn få rent vand i et helt år! Og ligesom dig foretrækker børn også rent vand – selvom de nok hellere vil have vand og ikke kaffe 🙂

Nye tiltag

Som du måske har opdaget, så er Mercy Scouts nogle utroligt aktive spejdere! Så de sætter gang i en masse ting. Udover at dele LifeStraws ud i fjerne landsbyer, så har de også fået fat i nogle pumper. Pumperne skal hverken bruge strøm eller benzin – de kører på muskel-kraft 🙂

Pumperne er mægtig smarte. Vi tager det for givet, at når græsplænen eller køkkenhaven trænger til vand, så tænder vi bare for hanen og bruger vandslagen. Men når man nu ikke har en vandhane, så er det ikke helt så nemt at få vandet fra floden og ud på ens marker. Dét fikser pumpen.

Med pumpen kan Mercy Scouts hjælper familierne i landsbyerne med at dyrke flere grøntsager. Det giver både mere mad på bordet og mulighed for at tjene lidt mere ved at sælge flere grøntsager. Det er smart 🙂

Skal du bruge kaffe til jul?

Så er det ved at være nu. Sidste gang vi sælger Spejderkaffe i år er i november. Du kan bestille frem til den 21. november – vi sender den 28. november eller du kan hente det i Spejderhuset.

Vi arbejder meget på at du kan købe Spejderkaffe på nettet og få det leveret et par dage efter. Vi håber at være klar med det i starten af det nye år.

[su_button url=”flexbillet.dk/lystrupgruppe/spejderkaffe” target=”blank” style=”flat” background=”#725034″ size=”20″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ class=”calltoaction”]Bestil din spejderkaffe lige her[/su_button]

Der er også andre gode nyheder

Der er sket noget stort: De har fået en brønd!

Der er sket noget stort: De har fået en brønd!

For et par dage siden, den 15. februar, skete der noget fantastisk i min landsby. Takket være Mercy Scouts’ utrolige arbejde, bakket op af det større spejderfællesskab, fik vi endelig en helt ny brønd.

STOP! Vi har brug for din hjælp

STOP! Vi har brug for din hjælp

Du har måske hørt om Daisy fra Mercy Scouts? Hun er mega cool, har startet mange super fede projekter – og nu skal hun studere i 2 år i Danmark!