Har du kaffe nok til hele sommeren?

Man skal tage sin egen medicin, siger de kloge. Så her kan du se Gidds afprøve et lifestraw. På magisk vis bliver beskidt vand til rent drikke vand – bare ved at blive suget igennem et stort sugerør. Det er da smart 🙂

Og tænk, at hver gang du køber en pose Spejderkaffe, så kan Gidds og Mercy Scouts uddele flere Lifestraws til fattige børn og familier, så de kan få rent vand.  Så smager kaffen lige en tand ekstra godt 🙂

Du har måske set opskriften på koldbrygget kaffe? Den kan vi varmt anbefale nu, hvor temperaturen stiger.

Hvad er en nyhed uden lidt fakta?

Vidste du, at der går hele 5.000 kaffebønner til ét kilo kaffe? Så når du sidder med en pose Spejderkaffe, har du ca. 1.250 kaffebønner i hænderne. Én pose kaffe tager ca. 30 minutter at plukke – men det er kun en lille del af processen! Derefter skal frugtkødet fjernes både maskinelt og gennem fermentering, mens de dårlige bønner hele tiden skal sorteres fra. Så skal bønnerne vaskes endnu en gang, inden de skal tørres. Efter tørring skal de sorteres igen, før de er klar til at blive ristet. Først derefter er bønnerne klar til at komme i din kaffekværn og blive til en dejlig kop kaffe.

Så næste gang du drikker en kop kaffe, kan du sende en venlig tanke til kaffebønnerne, der har arbejdet hårdt for, at du kan nyde en kop lækkert kaffe.

Og en sidste note: skulle kaffen produceres i Europa, ville den koste 50 gange så meget. Så en pose Spejderkaffe er faktisk slet ikke så dyr endda 🙂

Har du nok kaffe på lager?

Tirsdag den 13. juni er det sidste chance for at bestille spejderkaffe til sommerferien. Det bliver sendt eller kan hentes tirsdag den 20. juni. Så det er nu, du skal helt frem i bussen, hvis du skal have fyldt dit kaffelager op til en dejlig lang sommer.

[su_button url=”flexbillet.dk/lystrupgruppe/spejderkaffe” target=”blank” style=”flat” background=”#725034″ size=”20″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ class=”calltoaction”]Bestil din spejderkaffe lige her[/su_button]

Der er også andre gode nyheder

Nyt år – nye priser

Nyt år – nye priser

I sommers var der 28 spejdere og ledere fra Lystrup Gruppe på besøg i Uganda hos Mercy Scouts. De var med ude og uddele briller og LifeStraws for at...

Kan man lave kaffe med beskidt vand?

Nej, det bliver ikke godt. Til kaffe skal man bruge rent vand - ligesom med suppe, tandbørstning, havregrød. Ja faktisk er det bedst med rent vand...